Kensington Mews house by Finkernagel Ross transformed

0
98

Kensington Muse House transforms into a peaceful paradise in Scandinavia

The Kensington Muse home by London architect Finkernagel Ross blends old and new with homes that gather far beyond their weight.

A client of a hotel owner asked London-based studio Finkernagel Ross to refurbish a newly purchased muse property just north of Kensington High Street. Originally started as a domestic refreshment, it was soon almost completely rebuilt, doubling the size of the house. The property of the fascinating era looks picturesque and is in an ideal location for new owners, but it required serious internal renewals to reach the standards of the 21st century. “Once we found a property, it became clear that we needed an architect to help develop the layout that was as efficient and spacious as possible,” says Practice Director Catherine Finn Carnagel. “And that’s where we come in.”

A Swedish client brought to Fincarna Gerlos a brief with Scandinavian sensibilities, high-end hospitality-level elegance and comfort. In addition, Fincarna Gerlos takes into account the historical nature of the property as Muse was part of the Dutch Park Reserve and was originally built by Hammersmith-based brickmaker William Scott. I needed to. It is a nearby property, but in recent years it has been diverted to home use.

Finkernagel Ross is a clever hand in terms of clever home design and stunning refurbishment, and recent work includes refurbishment of periods throughout London and more muse house projects. Here, the team further refined their approach to this genre, carefully carving out the extra space in a compact structure, from insulation to fire resistance, everything needed to make this an efficient and functional modern home. Installed state-of-the-art services. Calibration etc.

The team used light and volume to reshape the interior, open new windows, and completely reposition the walls and circulation. “Understanding how homes are used has improved layout efficiency, made doors and corridors a thing of the past, and allowed us to maximize the enjoyment of all space.” Finkernagel says. “The original outline was to renovate the building, but with the addition of a new basement and the top floor of the mansard roof, it quickly became clear that the project would be more cost-effective and could be built more quickly as a new building. I did. ‘

The result is a three-bedroom home that is much more spacious than the exterior suggests. Clean surfaces, bespoke fittings, and minimalist decorations and materials (oak, marble, limestone, linen, cotton, brass matte, etc.) add to the overall tranquility. At the same time, a careful touch hints at the historic origin of the building, ensuring that protected area requirements are met, and connecting the old and new with the muse jewels of West London in this compact home. §

..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here