Stefano Boeri creates Hanji House pavilion at Venice Art Biennale

0
47
Stefano Boeri creates Hanji House pavilion at Venice Art Biennale

At this year’s Venetian Art Biennale, Italian studio Stefanovo Elialquitetti created a pavilion called the Hanji House, which is covered in square paper and is based on the sculpture of Korean artist Chun Kwang Young.

The Hanji House was designed by Stefanovo Elialkitetti for its location in the gardens of the Contalini Polignac Palace, a palace overlooking the Grand Canal of Venice.

Stefanovo Elial Kitetti created a pavilion called the Handi House

It is considered to be an enlarged version of Young’s crystal sculpture, which the artist calls “paper wood architecture”, which is currently on display at the palace.

The sculptures are made using a package of thousands of folded Hange triangles, a traditional Korean paper handcrafted from the mulberry tree from which the name of the pavilion was derived.

Pavilion next to the Grand Canal in Venice
It is located in the gardens of Palazzo Contalini Polignac in Venice.The photo is Alice Clancy

The crown-shaped handy house, made of veneer laminated lumber (LVL), is defined by four tall, thin pyramids at each corner. One pyramid is two meters higher than the other, breaking the symmetry of shape and creating a “lighthouse”.

The entire pavilion is covered with Korean paper, creating a crisp white appearance that becomes an almost translucent beacon at night.

Paper-covered pavilion by Stefano Boeri Architetti
It has a square shape

“”[The pavilion’s] Shape and identity derive from the old playful yet meditative oriental practice of folding paper in endless ways, “says Stefanovo Elial Kitetti.

“The shape is reminiscent of the ancient customs of origami and tangrams, as well as traditional Korean homes based on simple geometric modularity,” he continued.

The rooftop of the Korean paper pavilion by Stefano Boeri Architetti
The exterior is covered with paper

In addition to its visual connection to Young’s sculpture, the pavilion is designed as an abstract reference to the architecture surrounding Venice.

“The entire pavilion is reminiscent of the local shape, from the Gothic cathedral to the distinctive Renaissance palace that winds from the Jinghang Waterway to the interior of the island,” said the studio.

Inside the pavilion is a wooden bench where visitors can sit and watch an interactive video installation by Calvin J Lee watching a virtual rendering of Young’s Hange sculpture projected onto the wall.

The current location and use of Korean paper is intended as the “beginning of a longer journey” of the pavilion, with a structure designed to be disassembled, relocated, or filled with a variety of uses.

Paper sculpture by Jung Kwang-young
Its design refers to a sculpture by Chun Kwang Young.The photo is Alice Clancy

“Like a lightweight lantern, a Korean paper house can be folded, moved, and adapted to different situations as easily as a piece of paper.

Paper sculpture by Jung Kwang-young
Young’s sculpture is made of Korean paper.The photo is Alice Clancy

At the recent Milano Design Week, Stefanovo Elialquitetti designed a floating forest pavilion for shoe brand Timberland to promote the idea of ​​urban regreening.

Elsewhere, the studio recently completed the first vertical forest tower in China, already building examples of tree-covered skyscrapers in Milan and Eindhoven.

Unless otherwise stated, the photos are by Guoyin Jiang.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here