This mill house is renovated with warm neutrals and texture |

by AryanArtnews
0 comment
This mill house is renovated with warm neutrals and texture |

This beautiful millhouse conversion is an object lesson in how to take neutrals from background decor to standout feature, utilizing the natural beauty of stone, wood, gravel and grain.

The dramatic mix of texture, patina, pattern and tone is the work of its owners, interior designer Laura Stubbs, founder of Epitome Styling (opens in new tab)and her husband Mark, managing director of the family construction company.

Yet even these serial renovators thought they had met their match when they first saw the property.

exterior of stone mill cottage

(Image credit: Dan Duchars/The Contented Nest)

Four hundred years old, the property was once the village flour mill. When Laura and Mark viewed it, it had long since been converted into a three-bedroom house, but it had stood empty for six years and was covered in ivy.

Related Posts

Leave a Comment